Бельгія змінила правила в’їзду та послабила карантинні обмеження

Бельгія змінила правила в’їзду та послабила карантинні обмеження

Укрінформ
Уряд Бельгії вирішив змінити правила подорожей громадян третіх країн, включно з громадянами країн Євросоюзу, згідно з якими іноземці зможуть потрапляти на територію Бельгії за наявності COVID-сертифікату, незалежно від епідеміологічного стану на території країни походження.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні у бельгійському видінні VRT.

«Зміни стосуються скасування системи кольорового кодування країн, відповідно до стану поширення коронавірусної інфекції. У майбутньому, у всіх нерезидентів Бельгії, що прибуватимуть до неї з країни ЄС/Шенгенської зони, або з поза меж ЄС/Шенгенської зони, під час прибуття вимагатимуться або сертифікати вакцинації, або негативний PCR-тест на коронавірус, або доказ одужання від вірусу», - йдеться у повідомленні.

При цьому не змінюються правила для в’їзду людей, що відвідували або подорожують з країн з дуже високим ризиком інфікування на коронавірус (від них можуть вимагати додаткове тестування навіть за наявності COVID-сертифікату – ред.), визначення «суттєвих» та «несуттєвих» подорожей, а також виключення для людей, що перебуватимуть в країні менше 48 годин, для водіїв та транскордонних робітників.

Нові правила були оголошені Федеральним міністром здоров’я країни Франком Ванденброком (Frank Vandenbroucke) за підсумками урядового Консультативного комітету, засідання якого відбулося у п’ятницю ввечері. Вони були прийняті на виконання рекомендацій ЄС після оцінки глобальних тенденцій у поширення Омікрон-варіанту коронавірусу.

Під час зустрічі бельгійські урядовці підтвердили дотримання рекомендація Єврокомісії з використання цифрових COVID-сертифікатів. Ці документи вважатимуться чинними протягом 270 днів після проходження основного курсу вакцинації, при цьому дія сертифікатів для людей, що отримали бустерну дозу вакцини, є безстроковою, принаймні, на цьому етапі досліджень природи вірусу.

Читайте також: У Британії хочуть скасувати раніше останні карантинні обмеження

За повідомленням цього ж видання, консультативний Комітет оголосив про перехід країн на помаранчевий рівень «барометру коронавірусу», що відображує небезпеку поширення коронавірусу.

Відповідно до цього рішення, з наступної п’ятниці, 18 лютого, будуть послаблені певні обмеження, що пов’язані із COVID-19. Зокрема, скасовується вимога дистанційної роботи 4 дні на тиждень, хоча зберігається рекомендація працювати з дому, де це є можливим.

З 19 лютого діти у віці від 6 до 12 років більше не будуть зобов’язані носити захисні маски, в транспорті, в магазинах та школах. Скасовуються обмеження кількість людей при відвідування магазинів (на цей час до магазину разом можуть входити не більше 2 людей).

Будуть знову дозволені так звані динамічні заходи у внутрішніх приміщеннях, включаючи дискотеки та масові концерти, хоча, як і раніше, від відвідувачів будуть вимагати «квиток COVID-безпеки» (сертифікат), а персонал таких закладів буде зобов’язаний використовувати захисні маски. Встановлюються також стандарти якості повітря, та зберігається обмеження на заповнюваність залів до 70 відсотків від наявних місць (до 80 відсотків – на відкритому повітрі).

У закладах харчування, – ресторанах, кафе, барах, - скасовуються обмеження по тривалості їх роботи, а також вимога не розміщувати більше 6 осіб за одним столом.

Читайте також: Норвегія знімає майже всі COVID-обмеження

Як вже повідомлялося, за даними Worldometer, станом на 12 лютого у світі виявили 409 026 210 випадків зараження коронавірусом, з них 5 821 346 – летальні, одужали 329 098 280 осіб.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-