Норвегія знімає майже всі COVID-обмеження

Норвегія знімає майже всі COVID-обмеження

Укрінформ
З 12 лютого в Норвегії скасовуються всі заходи з коронавірусних обмежень, обов'язкове тестування залишиться тільки на Шпіцбергені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми скасовуємо майже всі заходи щодо боротьби з коронавірусом. Пандемія коронавірусу більше не становить серйозної загрози здоров'ю більшості з нас. Вірус Омікрон викликає набагато менш серйозні захворювання, і ми добре захищені вакцинами», - заявив на пресконференції прем'єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

Таким чином, норвежцям більше не потрібно буде знаходитися на відстані не менше одного метра один від одного і носити маски в людних місцях. Скасування цих заходів також означає, що нічні клуби та інші розважальні заклади можуть поновити роботу в повному обсязі.

Крім того, інфікованим людям більше не потрібно самоізолюватись. Натомість їм рекомендується залишатися вдома протягом чотирьох днів.

Мандрівникам до Норвегії більше не потрібно заздалегідь реєструвати своє прибуття. Уряд також скасував попередню вимогу про підтвердження негативного тесту на COVID-19 перед від'їздом для нещеплених.

Читайте також: У світі зафіксували понад 409 мільйонів випадків COVID-19

При цьому уряд заявив, що деякі обмеження все ж таки залишаться щодо архіпелагу Шпіцберген, де медичні послуги обмежено. Відвідувачі островів усе ще повинні будуть проходити тестування до та після прибуття, тоді як міжнародні чартерні рейси на архіпелаг залишаються припиненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-