У Британії хочуть скасувати раніше останні карантинні обмеження

У Британії хочуть скасувати раніше останні карантинні обмеження

Укрінформ
Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив у парламенті, що планує скасувати останні карантинні обмеження у найближчі два тижні, на місяць раніше, ніж планувалося спочатку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Джонсон заявив, що планує скасувати останні обмеження, запроваджені через пандемію, у тому числі вимогу йти на самоізоляцію при хворобі. Він повідомив, що сподівається зробити це, коли 21 лютого після парламентських канікул запрацює Палата Громад. Також він додав, що тоді ж презентує стратегію життя з коронавірусом для країни.

«Я очікую, що ми матимемо можливість скасувати останні обмеження, включаючи вимогу йти на самоізоляцію після позитивного тесту, на місяць раніше», - заявив Джонсон.

Читайте також: Індонезія знову посилює карантин через спалах COVID-19

ЗМІ зазначає, що вперше прем’єр-міністр анонсував ці плани ще в січні, тоді ж уряд скасував вимогу носити маску. Спочатку очікувалося, що останні обмеження скасують 24 березня, але тепер швидше за все їх скасують вже наприкінці лютого. Зазначається, що наразі у Британії діє постанова про обов’язкову самоізоляцію в разі хвороби, невиконання якої передбачає штраф у £10 000.

Як повідомляв Укрінформ, з лютого до Великої Британії можна буде потрапити лише надавши свідчення про вакцинацію від COVID-19, не роблячи при в’їзді тест на коронавірус.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-