Білий дім спеціально «зливає» дані про наміри РФ, таким чином стримуючи її - CNN

Білий дім спеціально «зливає» дані про наміри РФ, таким чином стримуючи її - CNN

Укрінформ
Упродовж декількох місяців адміністрація президента Джо Байдена зливала у ЗМІ раніше засекречені розвіддані щодо дій Росії довкола України використовуючи їх як засіб стримування Москви.

Про це ідеться в публікації, розміщеній у п’ятницю в CNN, передає Укрінформ.

Представники адміністрації запевняють, що розкриття інформації відбувалося в тісній координації з Радою національної безпеки, розвідувальними органами з метою зірвати російські наміри, знизити ефективність провокацій і врешті стримати воєнні дії.

Читайте також: Стримування Росії: США і Японія домовилися про взаємодію

За даними джерел видання, є ознаки того, що ця стратегія спрацьовує. Адміністрація Байдена вважає, що президент Росії Володимир Путін був захоплений зненацька деякими публікаціями, а перехоплені розвідкою дані свідчать про те, що російські військові та спецслужби нарікають з приводу розкриття їхніх планів, підозрюючи велике коло людей у шпигунстві.

Читайте також: Лідери Канади, США, НАТО та країн Європи обговорили стримування російської агресії

Значна частина інформації не могла бути отримана лише з супутникових знімків, які часто оприлюднюються у відкритих джерелах. Ці матеріали засвідчили доступ США до військових та розвідувальних каналів Росії.

Злив інформації адміністрацією Байдена – це перший випадок використання розвідданих як зброї для протистояння інформаційним операціям Росії, що є новою стратегією для США.

Зазначається, що ця стратегія призвела до деяких суперечок адміністрації з американськими ЗМІ через небажання влади надавати докази своїх тверджень. Розкриття інформації відбувалося переважно у формі заяв посадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-