Британська поліція зацікавилася «карантинними вечірками» Джонсона

Британська поліція зацікавилася «карантинними вечірками» Джонсона

Укрінформ
Поліція Лондона надіслала прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону офіційний запит на інформацію стосовно так званих "карантинних вечірок", що відбувалися в його офіційній резиденції.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише ВВС.

“Борис Джонсон отримав запит від столичної поліції у рамках розслідування вечірок у резиденціях прем’єр-міністра під час ковідних локдаунів”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що в офісі британського прем’єра підтвердили отримання запиту від поліції та пообіцяли надати “належну відповідь”.

Читайте також: Борис Джонсон вибачився за «карантинні вечірки» в офісі

“Поліція розсилає запит електронною поштою більш ніж півсотні людей. За словами столичних правоохоронців, у запиті розпитується про те, що трапилося, й відповідь на нього має бути правдивою”, - стверджує ВВС.

Раніше у поліції розповіли, що мають отримати відповідь на запит упродовж тижня й у документі повинне міститися “пояснення отримувача стосовно його участі у заході”. Водночас сам факт отримання запиту від поліції не означає вчинення правопорушення.

Як повідомлялося, минулого місяця правоохоронці почали розслідування у зв’язку з проведенням вечірок на Даунінг-стріт, де розташовані державні установи Великої Британії, під час дії локдауну в країні.

Читайте також: «Карантинне» свято Джонсона: поліція Лондона розслідує вечірки на Даунінг-стріт

Поява у ЗМІ інформації про заходи на Даунінг-стріт під час дії COVID-обмежень у 2020 та 2021 роках збільшила політичний тиск на прем’єра Бориса Джонсона. У політичних колах, як від опозиційних партій, так і деяких його власних депутатів, лунають все більше закликів до Джонсона піти у відставку.

Нещодавно в Офісі Джонсона визнали, що прем’єр-міністр святкував день народження на Даунінг-стріт під час карантину у 2020 році.

Крім того, сам Джонсон уже зізнався, що відвідав вечірку в саду резиденції на Даунінг-стріт у травні того ж року. При цьому він стверджував, що вважав це «робочим заходом» та що «ніхто не сказав йому, що це суперечить правилам».

 Фото: Tolga Akmen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-