Євросоюз дав єдину відповідь на звернення Росії до його членів - Боррель

Євросоюз дав єдину відповідь на звернення Росії до його членів - Боррель

Укрінформ
Єдина відповідь ЄС на звернення Росії до його 27 країн відповідає політиці євроспільноти у сфері безпеки й оборони.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в офіційній заяві Високого представника ЄС Жозепа Борреля, оприлюдненій на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«На основі одностайного рішення 27 країн-членів Європейського Союзу я надіслав листа міністру закордонних справ (Росії - ред.) Сергію Лаврову у відповідь на його письмовий запит від 28 січня до кожної з них. Він містить відповідь на проблеми, порушені міністром Лавровим, та підтверджує пропозицію ЄС і країн-членів продовжувати діалог з Росією щодо шляхів зміцнення безпеки для всіх», - ідеться у заяві.

Боррель нагадав, що Євросоюз має спільну зовнішню та безпекову політику, і спільною метою країн-членів є об’єднані дії з усіх питань, що становлять ключові загальні інтереси.

Читайте також: Дії РФ спричинили найгіршу безпекову кризу в Європі після «холодної війни» - Боррель

«Це включає також скоординовану відповідь на листи, які стосуються таких питань. Приймати рішення щодо таких справ - це компетенція країн-членів ЄС. Тільки ті, хто зацікавлені розділити нас, можуть піддавати сумніву таке рішення», - наголосив Високий представник Єврооюзу.

Як повідомлялося, під час нещодавнього візиту до Вашингтона Боррель заявив, що Росія отримає єдину відповідь Євросоюзу на листи з пропозиціями «гарантій безпеки», які МЗС РФ направив усім 27 членам. Тож Москві не варто очікувати на відповіді від кожної з країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-