Прем’єр Польщі закликає Захід пробудитися від «геополітичної дрімоти»

Прем’єр Польщі закликає Захід пробудитися від «геополітичної дрімоти»

Укрінформ
Світ повинен зрозуміти, що зараз відбувається конфронтація не лише із зовнішнім агресором, але і з власним хибним уявленням про сьогодення. Захід має пробудитися з геополітичної дрімоти та зрозуміти агресивну сутність РФ.

Про це під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном в четвер у Варшаві заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

“Настав час, щоб світ, щоб Захід вирвався з цієї геополітичної дрімоти. Це конфронтація не лише із зовнішнім агресором (Росією – ред.), а й з власними хибними уявленнями. Сьогодні це є викликом для Заходу”,- підкреслив Моравецький.

Читайте також: Уряд Польщі затвердив надання безоплатної військової допомоги Україні

За його словами, в інтересах усіх буде “протверезіння” і щоб усі єдиним голосом почали говорити про важливість миру, безпеки та свободи.

Глава польського уряду зазначив, що політичною метою Путіна є поділи серед країн НАТО. Відтак, на його переконання, треба зробити усе можливе, щоб продемонструвати єдність у світлі загрози для миру у світі.

Моравецький зазначив, що вихідним пунктом є імперська політика Росії, а інструментами цієї політики є газопроводи, нелегальні мігранти, кібератаки.

Польський прем’єр закликав Німеччину якомога швидше заявити: газопровід “Північний потік-2” не використовуватиметься як елемент шантажу.

Читайте також: Моравецький: Альянс України, Польщі та Британії захистить нас від «довгих рук РФ»

Глава польського уряду також зазначив, що Росія ставить перед світом наступну альтернативу: на одній шальці терезів є свобода і безпека Європи, а на другій – дестабілізація, і все інше, що готує Кремль.

Він наголосив, що Польща і Велика Британія стоять на боці миру, спокою і безпеки.

“Ми не дозволимо себе залякати, разом діятимемо заради збереження миру. Відтак ми зміцюємо східний фланг НАТО. Я переконаний, що лише через спільні дії і спільну політику ми можемо зберегти мир”,- констатував польський прем’єр.

Як відомо, до Польщі військово-транспортним літаком королівських сил у четвер прибув військовий контингент ЗС Великої Британії чисельністю 350 військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-