Волкер не вірить, що Путін справді боїться наближення НАТО до кордонів Росії

Волкер не вірить, що Путін справді боїться наближення НАТО до кордонів Росії

Укрінформ
Колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що причиною російської ескалації поблизу кордонів України є прагнення Володимира Путіна побудувати велику Росію, а не занепокоєність з приводу наближення НАТО до кордонів РФ.

Таку думку Волкер висловив у інтерв’ю виданню «Цензор.Нет».  

«Я не думаю, що йдеться саме про це (занепокоєність з приводу наближення НАТО до кордонів РФ – ред.). Я думаю, що це лише зручний наратив, який допомагає йому (Путіну – ред.) виправдати те, що він хоче зробити у будь-якому разі», - сказав Волкер.

Він зауважив, що Росія мала спільні кордони з НАТО з самого початку його створення.

«Вони знають, що НАТО не є загрозою для Росії. І вони знають, що рівень підготовки військових сил НАТО знизився після розпаду Радянського Союзу, а не навпаки», - зазначив колишній спецпредставник Державного департаменту США.

Коментуючи припущення, що Путін, як колишній працівник радянського КДБ, може мислити категоріями тих часів, Волкер зазначив, що, на його думку, російський президент «дуже розумний і знає, що саме він робить».

Читайте також: Путін може використати навчання у Білорусі для відволікання уваги чи наступу на Україну – Волкер

«Я припускаю, що, певною мірою, люди можуть потрапляти під вплив власних заяв чи залишатись у полоні певного залишкового радянського світогляду. Але на мою думку, тут більше йдеться про побудову великої Росії, а не справді про занепокоєність з приводу НАТО», - вважає Волкер.

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-