Путін може використати навчання у Білорусі для відволікання уваги чи наступу на Україну – Волкер

Путін може використати навчання у Білорусі для відволікання уваги чи наступу на Україну – Волкер

Укрінформ
Колишній спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що метою проведення спільних російсько-білоруських військових навчань на території Білорусі може бути як відволікання уваги, так і новий наступ на Україну.

Таку думку Волкер висловив в інтерв’ю виданню «Цензор. Нет».  

«І те, і те. По-перше, Росія робить це для того, щоб всі звикли до факту присутності російських військових у Білорусі. Таким чином Росія завершує процес взяття під контроль сил безпеки, безпекових структур Білорусі. По-друге, вони прагнуть посіяти страх та залякати Україну, тому що цей напрям – набагато ближчий до Києва, і це створює ще один фронт», – сказав Волкер.

За його словами, якщо Путін вирішить почати черговий наступ на Україну, в інтересах Росії буде робити це з кількох фронтів одночасно, щоб змусити Україну розділити свої сили для захисту Києва.

Читайте також: США і країни НАТО мають допомогти Україні вже сьогодні - Волкер

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що у 2022 році пройде понад 20 спільних військових «заходів» з Білоруссю, у тому числі, в рамках стратегічних навчань «Схід-2022» на територію Росії буде перекинуто велике угруповання ЗС Білорусі.

2 лютого військовослужбовці з Росії та Білорусі, задіяні у перевірці сил реагування Союзної держави, розпочали бойове злагодження на полігонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-