На боротьбу з пандемією у бідних країнах потрібно $23 мільярди – ВООЗ

На боротьбу з пандемією у бідних країнах потрібно $23 мільярди – ВООЗ

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що для боротьби з поширенням пандемії COVID-19 у бідних країнах потрібно $23 мільярди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera

ВООЗ відзначає, що кошти потрібні для того, щоб у рамках цієї ініціативи передати бідним країнам достатню кількість тестів, вакцин та препаратів для лікування коронавірусу. Тому в середу організація оприлюднила заклик до 55 найбагатших країн зібрати цю суму. Повідомляється, що кошти підуть на програму «ACT (Access to COVID-19 Tools) Accelerator», глобальну ініціативу для боротьби з коронавірусом у бідних країнах.

«Поширення інструментів для боротьби з COVID-19 по всьому світу допоможе зупинити поширення вірусу, зупинить появу нових варіантів, дозволить розвантажити медичну систему та врятує життя», - йдеться в заяві ВООЗ. Також зазначається, що кожен місяць очікування матиме жахливі наслідки.

Читайте також: Кількість випадків коронавірусу в Африці перевищила 10 мільйонів

ВООЗ відзначає, що у найбідніших країнах рівень вакцинації становить близько 10% населення, тоді як у заможних - у середньому близько 68%. В організації вважають це проявом нерівності та закликають допомогти бідним країнам. Зазначається, що торік кошти на підтримку програми виділили Канада, Німеччина, Кувейт, Норвегія, Саудівська Аравія та Швеція. Сполучені Штати виділили 64% від обіцяної суми, Китай – лише 3%.

Як повідомляв Укрінформ, директор європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ганс Клюге заявив, що континент може скоро увійти в нову фазу пандемії з «довгим періодом спокою».

У світі, станом на ранок 9 лютого зафіксували 401 176 571 випадок зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 782 794 випадки смертей, одужали 320 961 162 особи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-