Європа входить у фазу «перемир'я» з COVID-19 – ВООЗ

Європа входить у фазу «перемир'я» з COVID-19 – ВООЗ

Укрінформ
Директор європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ганс Клюге заявив, що континент може скоро увійти в нову фазу пандемії з «довгим періодом спокою».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«Цей період високого захисту (від коронавірусу – ред.) має розглядатися як «перемир’я», яке принесе нам довгоочікуваний мир», - заявив Клюге на пресконференції.

Він додав, що цьому сприяють високий рівень вакцинацій, завершення зимового періоду та м’якші наслідки Омікрону.

ЗМІ зазначає, що ця заява пролунала на тлі рішення низки країн відмовитися від карантинних обмежень. Першою країною в ЄС, яка скасувала усі обмеження, включаючи носіння масок, стала Данія. Аналогічні заяви зробили уряди Швеції та Норвегії. Швеція скасує всі обмеження з 9 лютого, про що сьогодні оголосила прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерсон.

Читайте також: У найбільшому віденському центрі вакцинації підробляли COVID-сертифікати

«Пандемія не завершилася, але ми входимо у цілком нову фазу», - прокоментувала вона це рішення.

Клюге, говорячи від імені ВООЗ у Європі, заявив, що європейські країни мають продовжити кампанії з вакцинації та тестування. Він додав, що минулого тижня по всій Європі зафіксували 12 мільйонів нових випадків коронавірусу, що є абсолютним рекордом із початку пандемії. Водночас він зазначив, що не спостерігається різкого збільшення кількості шпиталізацій.

Як повідомляв Укрінформ, Данія стала першою країною Європейського Союзу, яка скасувала усі обмеження, запроваджені через COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-