Росія й Китай використовують LinkedIn для шпигунства - розвідка Нідерландів

Росія й Китай використовують LinkedIn для шпигунства - розвідка Нідерландів

Укрінформ
Співробітники спецслужб Росії та Китаю використовують LinkedIn для шпигунства, створюючи фейкові акаунти фахівців, щоб встановити довірчі відносини з людьми, які їх цікавлять.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Спецслужби Китаю та Росії намагаються викрасти комерційну таємницю нідерландських високотехнологічних компаній через фейкові акаунти на LinkedIn, і їм це вдається”, - йдеться у повідомленні. Зазначається, що це підтверджує Служба загальної розвідки та безпеки Нідерландів.

Глава Служби загальної розвідки та безпеки Нідерландів Ерік Акербом вважає, що деякі працівники нідерландських компаній контактували з людьми, яких він вважає співробітниками спецслужб РФ і КНР.

Читайте також: Метою хакерської атаки на мережі ООН був шпіонаж – Bloomberg

У свою чергу в LinkedIn зазначили, що служба безпеки порталу ретельно відстежує створення фейкових облікових записів.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС Фінляндії заявило про кіберстеження за своїми дипломатами.

Фінські дипломати стали об'єктами кібершпигунства за допомогою шкідливого ПЗ Pegasus, розробленого NSO Group Technologies.

Зазначається, що високотехнологічне шкідливе ПЗ заражало телефони користувачів Apple або Android непомітно для них і без будь-яких дій з боку користувача. За допомогою шпигунського ПЗ зловмисники могли збирати дані з пристрою і використовувати його функції.

Читайте також: Нафтові термінали у портах Європи зазнали потужної кібератаки

Восени та взимку 2021–2022 років міністерство закордонних справ разом з різними державними органами та зацікавленими сторонами розслідувало цю справу.

Шпигунство було спрямоване проти персоналу, який перебуває за межами Фінляндії.

МЗС країни заявляє, що телефоном опрацьовувалася публічна інформація або інформація з найнижчим рівнем конфіденційності. Проте у відомстві наголосили, що навіть якщо інформація прямо не засекречена, самі дані та їхнє джерело можуть бути предметом дипломатичної конфіденційності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-