Путін заявив про продовження діалогу зі США та НАТО щодо «гарантій безпеки»

Путін заявив про продовження діалогу зі США та НАТО щодо «гарантій безпеки»

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін розповів про те, що зараз готується письмова реакція Росії на відповідь США та НАТО щодо російських вимог про «гарантії безпеки», а діалог між РФ і США, НАТО з цього питання триває.

Про це Путін сказав на прес-конференції після більш ніж п'ятигодинних переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляє Укрінформ з посиланням на ютуб-трансляцію події.

«Ми зараз підготуємо відповідь на той папір, який ми отримали з Брюсселя та Вашингтона. Загалом я пана президента (Макрона, — ред.) поінформував про це. Направимо (російський «папір», — ред.) до Вашингтона та Брюсселя. Там (у відповіді США та НАТО, ред.) дійсно є речі, які можна обговорювати. Вони, щоправда, мають другорядний характер, але, все ж», — сказав Путін.

Читайте також: Макрон перед зустріччю з Путіним знову провів переговори з Байденом

При цьому він заявив, що Росія, як і раніше, вимагатиме відповіді на питання щодо гарантій безпеки, які Кремль називає головними: нерозширення НАТО, нерозміщення ударних систем біля кордонів РФ, повернення інфраструктури НАТО до стану 1997 року. Резюмуючи цю тему, президент РФ сказав: "Я не вважаю, що на цьому наш діалог закінчено".

Раніше у вступній промові на зустрічі в Кремлі з президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон заявив про свій розрахунок на те, що переговори Путіним дозволять вийти на "корисну відповідь" - деескалацію, уникнення війни та побудову стабільності в європейському регіоні.

Читайте також: Росія сама наблизила НАТО до своїх кордонів – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 8 лютого, у Києві проведе зустріч із Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки.

Читайте також: Росія перенесла ядерні навчання, НАТО зберігає пильність – Столтенберг

У разі відмови Заходу вжити таких російських «пропозицій», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-