Макрон перед зустріччю з Путіним знову провів переговори з Байденом

Макрон перед зустріччю з Путіним знову провів переговори з Байденом

Укрінформ
У неділю Еммануель Макрон знову мав бесіду з президентом США Джо Байденом у рамках його консультацій перед зустріччю з президентом РФ Володимиром Путіним у понеділок щодо російсько-української кризи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє канал BFMTV з посиланням на офіс президента Франції.

Ці 40-хвилинні телефонні переговори є частиною «логіки координації» перед поїздкою президента Франції до Москви, а потім у вівторок до Києва, де він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Президент Макрон зазначив, що він «обговорить умови деескалації» на кордоні з Україною, де Москва зібрала десятки тисяч солдатів для потенційного вторгнення, що Росія заперечує, заявляючи лише про гарантію власної безпеки.

Читайте також: Джонсон та Макрон домовилися спільно працювати над новими санкціями проти РФ

Він уже мав розмову з Джо Байденом у минулий вівторок, і обидва президенти підтвердили "свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України" і пообіцяли залишатися "в тісному контакті" з цього питання, нагадує видання, посилаючись на повідомлення Білого дому.

«Вони погодилися знову переговорити найближчим часом», — додали в офісі президента у неділю.

“Необхідно бути дуже реалістичними”, - сказав Макрон в інтерв’ю JDD. “Ми не отримаємо односторонніх жестів” від Росії, "але важливо уникнути погіршення ситуації, перш ніж будувати механізми та жести взаємної довіри", додав він.

Читайте також: Столтенберг обговорив із Макроном ситуацію навколо України

Нагадаємо: упродовж вихідних Макрон мав бесіди з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, головою НАТО Єнсом Столтенбергом та лідерами трьох балтійських країн, президентом Литви Гітанасом Науседою та прем’єр-міністрами Латвії Кріш'янісем Каріньшем та Каєю Каллас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-