Литва підвищила боєготовність через навчання у Білорусі

Литва підвищила боєготовність через навчання у Білорусі

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил Литви генерал-лейтенант Вальдемарас Рупшис заявив, що через початок навчань у Білорусі за участю російських військових підвищено рівень бойової готовності литовських ЗС.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"Рівень пильності (підвищено для того - ред.), щоб ми встигли відреагувати на зміну ситуації або ймовірну загрозу для нас і бути у відповідному місці з такими потужностями, які знадобляться", - сказав Рупшис.

При цьому він "глибоко переконаний" у тому, що частина російських військовослужбовців після навчань залишиться в Білорусі. І все-таки, за словами Рупшиса, прямої загрози для безпеки Литви з Білорусі зараз немає.

Читайте також: Не тільки Javelin: Естонія думає, яку ще військову допомогу надати Україні - посол

За даними НАТО, у Білорусі будуть дислоковані близько 30 тис. російських військових.

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів, у тому числі на території Білорусі. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Північноатлантичного союзу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Фото: ©DELFI/Josvydas Elinskas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-