Макрон розраховує, що перемовини з Путіним дозволять вийти на «корисну відповідь»

Макрон розраховує, що перемовини з Путіним дозволять вийти на «корисну відповідь»

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон розраховує, що перемовини з президентом РФ Володимиром Путіним дозволять їм вийти на “корисну відповідь” - деескалацію, уникнення війни і побудову стабільності в європейському регіоні.

Про це Макрон сказав у Кремлі під час зустрічі з Путіним, передає Укрінформ.

Макрон зазначив, що критична ситуація в Європі сьогодні непокоїть обох президентів, “тому необхідно, щоб усі ми поводили себе відповідально”.

Він зауважив, що, в нинішньому контексті, за останні тижні з Путіним в них було кілька телефонних розмов, також він обмінювався думками з Президентом України Володимиром Зеленським, а ще — координував позиції з багатьма європейськими союзниками, американцями, канадцями.

Читайте також: Макрон перед зустріччю з Путіним знову провів переговори з Байденом

“Я думаю, що сьогоднішня розмова для мене може розпочати той шлях, на який ми маємо піти — це деескалація. Ми знаємо терміни, ми знаємо військово-політичну ситуацію, ми знаємо важливість українського питання, «нормандський формат», питання безпеки у регіоні, питання колективної безпеки, про що ми будемо говорити. Я радий, що зможу глибоко обговорити всі ці питання, і ми зможемо розпочати колективну корисну відповідь і для Росії, і для всієї Європи. Корисна відповідь — це, звичайно, уникнути війни і побудувати стабільність, передбачуваність і довіру до всіх”, - сказав Макрон.

Читайте також: Столтенберг обговорив із Макроном ситуацію навколо України

Президент Франції нагадав, що база для діалогу була закладена в 2019 році і що нині цей діалог “актуальний як ніколи”.

“Цей діалог — необхідний, тому що це єдине, що дозволяє (вибудовувати — ред.) справжню стабільність і безпеку для європейського континенту”, - наголосив Макрон.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 8 лютого, у Києві проведе зустріч з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Фото: Philippe Wojazer/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-