Росія планує ядерні навчання як попередження для НАТО не втручатися – FT

Росія планує ядерні навчання як попередження для НАТО не втручатися – FT

Укрінформ
Росія планує провести масштабні навчання з використанням ядерної зброї цього місяця як попередження для НАТО не втручатися в разі, якщо президент Володимир Путін вирішить вторгнутися в Україну.

Як передає Укрінформ, так вважають представники американських військових і розвідувальних служб вважають, пише Радіо Свобода із посиланням на Financial Times.

"Росія зазвичай проводить свої щорічні ядерні навчання, які передбачають випробування міжконтинентальних балістичних ракет із землі, моря й повітря, восени. Як вважають США, Путін вирішив провести їх на початку цього року, щоб продемонструвати силу у випадку, якщо він накаже своїм військовим здійснити нове вторгнення в Україну", - пише видання.

Читайте також: Росія продовжує мілітаризацію окупованого Криму - NYT

Генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів, і Авріл Гейнс, директорка Національної розвідки, заявили законодавцям у Палаті представників у четвер, що Путін планує розпочати навчання в середині лютого, повідомило FT з посиланням на помічника в Конгресі, знайомого з цими переговорами.

У США припускають, що "оптимальним часом для російського вторгнення може бути період із середини лютого до кінця березня". При цьому проведення навчань у час можливого вторгнення мало б стати сигналом для НАТО щодо потужності ядерних сил Москви, які є найбільшими у світі, пише Financial Times. За даними Федерації американських вчених, у Росії є трохи менше ніж 4500 ядерних боєголовок.

Читайте також: Британія подвоїть чисельність своїх військових в Естонії

Нагадаємо: у США неодноразово заявляли, що не мають даних про те, чи ухвалив Путін рішення вторгнутися в Україну. Але разом зі своїми союзниками Вашингтон висловлює дедалі більше занепокоєння військовим нарощуванням російських сил біля кордону з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-