У Британії схвалили п'яту вакцину від COVID-19

У Британії схвалили п'яту вакцину від COVID-19

Укрінформ
Влада Великої Британії схвалила вакцину проти COVID-19 від компанії Novavax для використання людям у віці від 18 років. Це вже п'ята COVID-вакцина, схвалена в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Вакцину Nuvaxovid було схвалено в якості першої та другої дози, оскільки вона відповідає необхідним стандартам безпеки, якості та ефективності, йдеться у заяві Британського регуляторного агентства з питань лікарських засобів та медичних товарів (MHRA).

Схвалення відбулося через декілька днів після того, як виробник ліків подав заявку на отримання дозволу у США, після місяців боротьби з проблемами розробки та виробництва, а також після здобуття підтримки від Німеччини.

Читайте також: Італія вирішила поступово послаблювати карантин

"Ми продовжуємо нашу життєво важливу працю з безпеки, відстежуючи використання усіх вакцин проти COVID-19, щоб переконатися, що їхні переваги щодо захисту людей від хвороби й надалі перевищують будь-які можливі ризики", – зазначила виконавчий директор MHRA Джун Рейн.

Вакцини від компаній AstraZeneca-Oxford (AZN.L), Pfizer-BioNTech (PFE.N), (22UAy.DE), Moderna (MRNA.O) та Johnson & Johnson (JNJ.N) вже схвалені для використання у Британії.

Читайте також: Європа входить у фазу «перемир'я» з COVID-19 – ВООЗ

Як повідомлялося, у світі, станом на ранок 3 лютого, кількість хворих на COVID-19 становить 385 374 811. При цьому 305 505 107 осіб одужали, 5 719 047 хворих померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-