Путін заявляє, що Штати хочуть підштовхнути Росію до війни

Путін заявляє, що Штати хочуть підштовхнути Росію до війни

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін звинуватив США у прагненні втягнути Росію у збройний конфлікт через Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «The New York Times».

Путін, розмістивши 100-тисячне військо біля українського кордону, що зумовило нинішню дипломатичну кризу, звинуватив Сполучені Штати у спробі підштовхнути Кремль до розв'язання конфлікту, аби створити привід для посилення західних санкцій проти Росії, ідеться в публікації.

«Їхнє найважливіше завдання – стримувати розвиток Росії, - заявив він у вівторок під час пресконференції з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який перебуває в Росії. – Україна – лише інструмент для досягнення цієї мети. Це можна зробити різними способами, наприклад, втягнути нас у якийсь збройний конфлікт, а потім змусити їхніх союзників у Європі запровадити проти нас ті жорсткі санкції, які сьогодні обговорюються в США».

Читайте також: Путіна не влаштувала відповідь НАТО: каже, що його «гарантії безпеки» проігнорували

Путін назвав можливість вступу України в НАТО "екзистенціальною загрозою не тільки для Росії, а й для всього світу". За його словами, Україна, яка є союзником Заходу, посилена зброєю НАТО, може розпочати війну проти Росії, аби повернути Крим, який Росія анексувала у 2014 році, що може призвести до війни між Росією і блоком НАТО.

Раніше Кремль зажадав, щоб НАТО пообіцяло не розширюватися на схід, гарантуючи, що Україна ніколи не приєднається до альянсу, а також щоб НАТО скоротило війська в країнах Східної Європи. Американські та європейські офіційні особи відкинули ці вимоги як неприйнятні.

Читайте також: Путін заявив про загрозу воєнного конфлікту Росії й НАТО через Крим

Минулого тижня США і НАТО надали письмові відповіді на вимоги Росії. Москва поки що не дала офіційної відповіді, але, за словами Путіна, стало ясно, «що основні російські тривоги були проігноровані».

У грудні Путін пригрозив, що Росія вже «військово-технічні» заходи, якщо Захід не виконає його вимоги.

Читайте також: Путін не має жодного права вето на членство України в НАТО – Пентагон

Речник Кремля Дмитро Пєсков сказав журналістам, що російські чиновники все ще готують офіційну відповідь на американські пропозиції з безпеки, спрямовані на деескалацію кризи в Україні, і що вони будуть готові, як тільки Путін «вважатиме це за потрібне».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-