Путін заявив про загрозу воєнного конфлікту Росії й НАТО через Крим

Путін заявив про загрозу воєнного конфлікту Росії й НАТО через Крим

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін вважає, що вступ України в НАТО може створити загрозу воєнного конфлікту Росії з Альянсом через тимчасово окупований Крим. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«У доктринальних документах самої України написано, що вони збираються повернути Крим, у тому числі воєнним шляхом... Уявімо, що Україна є членом НАТО, напакована зброєю, стоять сучасні ударні системи, як у Польщі та Румунії, і розпочинає операцію в Криму, зараз не говорю навіть про Донбас. Уявімо, що Україна - країна НАТО і розпочинає ці воєнні операції. Нам що, воювати з блоком НАТО?», - сказав Путін на пресконференції за підсумками переговорів з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном.

Читайте також: Подальше вторгнення в Україну було б поразкою для Путіна - Джонсон

Також президент РФ заявив, що принцип "відкритих дверей" у документах НАТО не зафіксований.

За словами Путіна, він домовився з президентом Франції Емманюелем Макроном, що той, "можливо, приїде найближчим часом у Москву, ми обговоримо ці проблеми і з ним".

Читайте також: Британія виділяє ще майже £2 мільярди на проєкти з Україною

1 лютого відбулися довгі п'ятигодинні переговори президента РФ Володимира Путіна з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном, який прибув у Москву з візитом.

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Північноатлантичного союзу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-