Франція готова направити військових до Румунії на тлі загрози РФ

Франція готова направити військових до Румунії на тлі загрози РФ

Укрінформ
Міністр оборони Франції Флоранс Парлі заявила про намір Франції направити декілька сотень своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО на східному фланзі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

Зокрема, президент Франції Еммануель Макрон нещодавно висловив "готовність Франції йти далі в рамках НАТО й взяти на себе зобов'язання виконувати нові місії... зокрема в Румунії".

Парлі повідомила, що відвідала Румунію в четвер, щоб обговорити це питання. Вона сказала, що Румунія є "зоною високої напруги", яку потрібно "посилити".

«Ми дуже скоро проведемо зустріч з членами НАТО», – сказала вона, додавши, що Париж планує відправити «декілька сотень військовослужбовців» до Румунії.

За даними розвідслужб Західних країн, Кремль розмістив понад 100 000 військових та важку бронетехніку уздовж кордонів України й може здійснити нове військове вторгнення.

Читайте також: Німеччина та Франція закликали Росію до безпекового діалогу в рамках ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, США неодноразово заявляли, що віддають перевагу дипломатичному діалогу з РФ для врегулювання ситуації в Європі, що передбачає, передусім, деескалацію на кордонах з Україною. Однак якщо Кремль обере інший шлях, Вашингтон готовий застосувати санкції, а також посилити Україну та союзників на східному фланзі НАТО.

У грудні 2021 року Російська Федерація оприлюднила пропозиції щодо «гарантій безпеки» у проєктах угод із США та НАТО, в яких містяться ультимативні вимоги щодо скорочення діяльності Альянсу та відмови від політики відкритих дверей, зокрема щодо України та Грузії.

Фото: RFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-