Німеччина та Франція закликали Росію до безпекового діалогу в рамках ОБСЄ

Німеччина та Франція закликали Росію до безпекового діалогу в рамках ОБСЄ

Укрінформ
Німеччина та Франція переконані у важливості запуску в ОБСЄ дискусії щодо європейської безпеки.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявили президент Франції Еммануель Макрон та федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц під час спільної пресконференції у Берліні у вівторок, 25 січня.

"Ми також підтримуємо зусилля в ОБСЄ, спрямовані на започаткування дискусії. ОБСЄ для усіх нас – це інституція, яка виникла у результаті політики розрядки під час "холодної війни". І сюди також належить розуміння того, що суверенітет та територіальна цілісність держав у Європі не повинні ставитися під загрозу. І ми усі дуже хочемо, щоб було повернення до цих принципів. І тому ОБСЄ – це дуже хороший формат", - заявив канцлер Шольц, говорячи про різні формати переговорів з Росією.

Читайте також: Контроль ОБСЄ над озброєннями: спостерігачів від Латвії не пустили у Смоленську і Брянську області

За його словами, Німеччина виступає за продовження діалогу з Росією та врегулювання ситуації шляхом переговорів.

Про важливість діалогу з Росію, у тому числі в рамках ОБСЄ, заявив і президент Франції Еммануель Макрон.

"І також є діалог в рамках ОБСЄ. Федеральний канцлер вже наголосив на важливості цього формату, і я б хотів також підкреслити: цей формат виник 30 років тому в рамках нашого спільного прагнення забезпечити безпеку у Європі. Він є наслідком цінностей та принципів, які ми як європейці сповідували, але також Росія прийняли ці спільні принципи – повага суверенітету та територіальної цілісності держав, і це стосується також України. Тому діалог у рамках ОБСЄ має продовжуватися", - заявив він.

Читайте також: Макрон хоче почути від Путіна роз’яснення намірів щодо України

Як повідомляв Укрінформ, раніше Польське головування в ОБСЄ заявило про готовність "презентувати ініціативи, які спрямовані на досягнення взаєморозуміння та зменшення напруження у регіоні ОБСЄ". Як зазначив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, зараз потрібно "вдихнути нове життя у дискусію щодо європейської безпеки".

Ініціатива запуску діалогу щодо європейської безпеки в ОБСЄ була підтримана багатьма країнами-учасницями ОБСЄ, у т.ч. Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-