Великий сніг у Стамбулі: чиновникам дали відпустки, студентів відправили на канікули

Великий сніг у Стамбулі: чиновникам дали відпустки, студентів відправили на канікули

Фото, відео
Укрінформ
У Стамбулі у зв’язку із снігопадами відправили у адміністративну відпустку держслужбовців, а навчання у вищих навчальних закладах припинено до 31 січня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву губернаторства Стамбула.

«Державні службовці, робітники та інший персонал 26 січня перебуватимуть в адміністративній відпустці, особи з обмеженими фізичними можливостями та вагітні з-поміж держслужбовців - до 28 січня... Заклади вищої освіти не працюють до 31 січня 2022 року», - поінформаувало губернаторство.

Сніг у Стамбулі / Фото надані Генконсульством України в Стамбулі

Для боротьби з насідками снігопадів у провінції Стамбул задіяно понад 18 тисяч особового складу та 5,2 тисячі одиниць техніки.

Читайте також: Перший рейс Стамбул-Київ із 130 пасажирами має вилетіти за годину – МЗС

За інформацією Управління із запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD), загалом по країні станом на ранок до усунення наслідків снігопадів та надання допомоги громадянам залучено понад 81 тисячу особового складу, 27,3 тисячі одиниць техніки.

Читайте також: В Анталії вперше за 29 років випав сніг

У 22 провінціях 24,6 тисячі громадян були розміщені в гостьових будинках і гуртожитках. Зі снігового полону визволили 9,4 тисячі людей.

Мешканців районів, де спостерігаються снігопади, закликають залишатися вдома та дотримуватися обмежень.

Читайте також: Снігопад у Стамбулі «закрив» дороги й аеропорт

Зранку у середу було повідомлено про поступове поновлення роботи аеропортів, але в аеропорту «Стамбул», як видно на онлайн-табло, рейси досі скасовані. Через аеропорт «Сабіха Гьокчен» рейси здіснюються, але частина з них затримується, деякі скасовують.

Як повідомляв Укрінформ, в аеропорту Стамбула залишаються та очікують на повернення додому тисячі пасажирів з усього світу, серед яких щонайменше 250 пасажирів двох рейсів до Києва, які не змогли вилетіти через снігопад. Більшість із них - громадяни України.

Фото надані Генконсульством України у Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-