В аеропорту Стамбула на виліт в Україну чекають 250 пасажирів

В аеропорту Стамбула на виліт в Україну чекають 250 пасажирів

Фото
Укрінформ
В аеропорту Стамбула залишаються та очікують на повернення додому тисячі пасажирів з усього світу, серед яких щонайменше 250 пасажирів двох рейсів на Київ, які не змогли вилетіти через снігопад. Більшість з них - громадяни України.

Про це в коментарі Укрінформу з аеропорту «Стамбул», після зустрічі з пасажирами цих рейсів, повідомив генконсул України в Стамбулі Роман Недільський.

«Загалом мова йде про тисячі пасажирів з усього світу, які вчора застрягли в аеропорту Стамбула через аномальний снігопад. Зранку ми отримали інформацію, що наші громадяни з рейсів Стамбул-Київ двох авіакомпаній SkyUp та МАУ перебувають в аеропорту. Мова йде про щонайменше 250 пасажирів, не всі серед них громадяни України», - розповів Недільський.

Як повідомив генконсул України в Стамбулі, громадяни України перебувають в аеропорту «Стамбул» вже більше 20 годин, більшість з них - жінки, також є одна дитина. Гострих потреб наразі немає, всі громадяни забезпечені харчуванням та питною водою.

Генконсульство України в Стамбулі перебуває на постійному контакті з авіакомпаніями SkyUp та МАУ, також з компаніями, які обслуговують їх в аеропорту Стамбула, з представниками аеропорту «Стамбул» та їхніми службами, щоб якимось чином полегшити умови перебування громадян в аеропорту.

«Зрозуміло, що після стількох годин перебування в аеропорту є потреба у гарячій їжі, в нормальних умовах для сну. Ми сформували перелік питань, які наразі турбують наших громадян і працюємо над їхнім вирішенням. Ми позитивно налаштовані, бо маємо попередні домовленості з авіакомпаніями та аеропортом», - сказав Недільський.

За словами генконсула, окрім пасажирів цих двох рейсів, є громадяни України серед транзитних пасажирів, які мали в аеропорту «Стамбул» пересадку. Зокрема надавалася допомога кільком пасажирам рейсів із Зімбабве та мексиканського Канкуна.

На разі авіасполучення через аеропорт не здійснюється, автосполучення з ним також є проблематичним.

Читайте також: В Анталії вперше за 29 років випав сніг

«Ситуація виглядає таким чином: аеропорт закритий, авіасполучення немає. Можливо сьогодні до півночі авіасполучення відновиться, але це не остаточна інформація. Ще одна проблема в тому, що більшість автотранспорту в Стамбулі їздить цілий рік на літній гумі. За таких погодних умов це небезпечно. Добираючись до аеропорту, бачили два перекинуті автобуси. На жаль, поки немає можливості вивезти наших громадян з аеропорту та розмістити поза його межами», - сказав дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, авіарух через аеропорт «Стамбул» відсутній через погодні умови - кілька днів у регіоні спостерігається потужний снігопад.

У провінції Стамбул через снігопад заборонили рух автотранспорту, окрім громадського та службового, авіасполучення з аеропортами міста повністю або частково призупинено. Вчора через аномальні снігопади в Стамбулі закрили автовокзали, деякі в’їзди до міста, скоротили години роботи держустанов.

Фото надані Генконсульством України в Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-