Британія без вагань посилить санкції проти Росії – Джонсон

Британія без вагань посилить санкції проти Росії – Джонсон

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон без вагань посилить санкції проти Москви та намагатиметься сприяти будь-якому розгортанню НАТО, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми у Великій Британії без вагань посилимо наші національні санкції проти Росії у відповідь на те, що може зробити президент Путін», — сказав Джонсон в ході виступу у парламенті країни.

За його совами, Британія намагатиметься сприяти будь-якому новому розгортанню НАТО для захисту своїх союзників у Європі, якщо Росія вторгнеться в Україну. Він додав, що якщо метою Путіна було утримати сили НАТО подалі від кордонів Росії, то «вторгнення в Україну навряд чи може бути більш контрпродуктивним».

«Ми не можемо відмовлятися від бачення цілісної та вільної Європи, яке з’явилося в ті дивовижні роки з 1989 по 1991-й», – сказав британський прем’єр, маючи на увазі падіння Берлінської стіни, кінець комуністичного правління у Східній Європі та країнах Радянського Союзу, пише агентство.

«Зціляючи поділ нашого континенту залізною завісою, ми не розкриємо цю рану, погоджуючись скасувати порядок європейської безпеки, тому що Росія приставила пістолет до голови України», - наголосив Джонсон.

Він також заявив, що Британія і США ведуть переговори щодо можливості відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

«Немає сумнівів, що це було б дуже потужною зброєю», - сказав він.

«Боюся, що це може бути дійсно розгорнуто тільки за сприяння Сполучених Штатів. Ми ведемо переговори з цього приводу», - додав Джонсон.

Читайте також: Австралія розглядає додаткові санкції проти Росії – глава МЗС

Як повідомляв Укрінформ, з кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, зараз на кордоні з Україною приблизно 127 тисяч російських військових.

25 січня під час зустрічі у форматі Міжпарламентської ради Україна – НАТО у Брюсселі віцепрезидент Парламентської асамблеї НАТО Мімі Коделі (Албанія) заявила, що криза, спровокована Росією шляхом військового нарощування навколо України, стосується не лише України, а й підриває європейську систему безпеки.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг неодноразово наголошував на готовності Альянсу захистити всіх союзників, а також надати Україні, яка не є членом НАТО, можливість реалізувати своє право на самооборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-