Європа має стати кліматично нейтральною до 2050 року - фон дер Ляєн

Європа має стати кліматично нейтральною до 2050 року - фон дер Ляєн

Укрінформ
Європейський Зелений Курс є дорожньою картою заходів, які визначать засоби перетворення Європи на перший у світі кліматично нейтральний континент до 2050 року.

Як повідомляє Укрінформ, про у Брюсселі сказала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час онлайн зв’язку з німецьким астронавтом Матіасом Маурером.

“Матіас, як ви знаєте, головним пріоритетом ЄС є стати першим кліматично нейтральним континентом до 2050 року. Ми хочемо захистити наші дорогоцінні природні ресурси – ліси та наші океани. І тому ми маємо Європейський Зелений Курс (European Green Deal). По суті, це наша дорожня карта порятунку планети. Але нам тут, на Землі, не завжди легко зрозуміти, як швидко змінюється планета. А тому слід переконати всіх, що діяти треба швидко. Зміна клімату – справді невідкладна справа. Тож мені завжди було цікаво, як це змінюється, як видно з космосу? І, Матіасе, які зміни ви можете побачити на нашій планеті, на власні очі”, - спитала вона астронавта.

Читайте також: МХП взяла амбітну ціль стати кліматично нейтральною компанією до 2030 року

Своєю чергою астронавт Матіас Маурер, зазначив, що перебуваючи на борту МКС можна побачити багато деталей.

“Ми бачимо вирубаний і спалений ліс. Ми можемо побачити озера, які раніше були на старих картах, але яких вже немає Льодовики, які раніше були набагато більшими, тепер стали меншими. Ми також бачимо, що людський видобуток залишає багато рубців на поверхні нашої планети. Таким чином, ми можемо спостерігати багато повеней, наприклад, які я спостерігав 2 або 3 тижні тому в Бразилії. Ми бачимо досить багато речей з космічної станції, і ми можемо повідомити про це, бути очевидцями всього цього”, - зазначив він.

Читайте також: ЄС за кілька років створить повний цикл виробництва та використання водню - Єврокомісія

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року повінь у Бразилії забрала 18 життів, десятки тисяч людей залишили домівки. Унаслідок сильної повені на сході Бразилії загинули щонайменше 18 осіб та понад 280 дістали ушкодження.

Читайте також: Повінь у Бразилії забрала 18 життів, десятки тисяч людей залишили домівки

Повені, спричинені рясними опадами, охопили близько 40 населених пунктів у штаті Баїя. У районах, уражених повінню, понад 35 тисяч осіб були змушені залишити свої домівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-