Держдеп: Письмова відповідь Росії щодо «гарантій безпеки» міститиме позицію союзників

Держдеп: Письмова відповідь Росії щодо «гарантій безпеки» міститиме позицію союзників

Укрінформ
США підтвердили свій намір надіслати Росії цього тижня письмову відповідь на її «пропозиції» щодо гарантій безпеки в Європі та підкреслили, що документ обов’язково враховуватиме позицію союзників і партнерів США в Європі.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми дійсно очікуємо, що зможемо відправити цю письмову відповідь пізніше нинішнього тижня», - зауважив Прайс.

Читайте також: США й Росія зав’язли в «недопереговорах»

Однак, продовжив він, перед тим, як це зробити, США продовжать проведення тісних консультацій з союзниками й партнерами на іншому боці Атлантики. За його словами, при цьому американська сторона «має від них (від європейської сторони – ред.) відгуки та включає їхню реакцію в письмову відповідь», яку відправить РФ ближчими днями.

«Ми робимо це з метою (підготовки – ред.) безпрецедентного, швидкого, потужного, жорсткого, єдиного реагування, який відчує Росія в разі подальшої агресії»,- зазначив Прайс.

Читайте також: США розглядають військові заходи проти РФ у разі вторгнення до України

Як повідомляв Укрінформ, після зустрічі в Женеві з главою МЗС Росії минулого тижня держсекретар Блінкен заявив, що Сполучені Штати готові піти назустріч Москві й надіслати їй письмову відповідь на так звані «пропозиції» РФ щодо гарантій безпеки. При цьому він підкреслив, що в Вашингтоні зацікавлені в продовженні дипломатичного процесу та деескалації з боку РФ навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-