США розглядають військові заходи проти РФ у разі вторгнення до України

США розглядають військові заходи проти РФ у разі вторгнення до України

Укрінформ
Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Сполучені Штати розглядають не лише економічні, а й військові заходи проти Росії у разі подальшого вторгнення її військ до України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці представництва США в ООН.

Посол США в ООН висловила надію, що Москва не буде переходити кордони України й ситуація не погіршиться. Втім, США враховують усі можливі сценарії розвитку подій.

На питання журналіста молдовського телеканалу Jurnal TV - чи розглядаються також військові контрзаходи проти РФ - посол відповіла ствердно: "Абсолютно. Ми казали, що нічого не виключаємо, що стосується нашої відповіді".

"Ми продовжуємо працювати з Росією дипломатично, сподіваємося знайти вирішення цієї проблеми, але якщо ми зазнаємо невдачі, ми відповімо на усі дії, які Росія зробить проти України", - зазначила Томас-Грінфілд.

Вона також нагадала, що США з 2014 року надають фінансову та військову підтримку Україні.

"Ми надали їм майже 2,7 мільярда доларів на підтримку їхніх (українських - ред.) військових. Зовсім нещодавно, під час візиту держсекретаря Блінкена до України, ми оголосили про додаткове фінансування, і ми продовжимо надавати спорядження українцям", - сказала вона.

Читайте також: Білий дім прокоментував плани ймовірної евакуації громадян США з України

Нагадаємо: ці події відбуваються на тлі «дипломатичного марафону» між РФ та США, РФ та НАТО.

У грудні Москва висунула ультимативні вимоги щодо "гарантій безпеки".

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для планування повномасштабної наземної операції Росії знадобиться мільйон військових, зараз на кордоні з Україною їх приблизно 127 тисяч, у тому числі наземний компонент – 106 тис., з відповідними вогневими, ударними та маневровими можливостями. "Є певні переміщення військ, але поки що це не критично", – заявив Данілов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-