Мінфін США скоротив пільговий термін щодо уникнення санкцій для російської GAZ Group

Мінфін США скоротив пільговий термін щодо уникнення санкцій для російської GAZ Group

Укрінформ
Офіс контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) скоротив до 90 днів термін продовження ліцензій, які дозволяють діяльність групи російських компаній GAZ Group, контрольованих прокремлівським олігархом Олегом Дерипаскою.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського урядового відомства у понеділок, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні OFAC видав генеральну ліцензію, пов’язану з Україною, № 13Q – Дозвіл на здійснення окремих операцій, необхідних для звільнення чи передачі боргу, власного капіталу чи інших вкладів у певних осіб, які заблоковані; а також Генеральну ліцензію № 15К – Дозвіл на деякі види діяльності, необхідні для обслуговування або завершення операцій чи існуючих контрактів з GAZ Group", - зазначили в американському відомстві.

Читайте також: Суд у США відмовився зняти санкції з російського олігарха Дерипаски

Ці документи, по суті, забезпечують пільговий режим для компаній GAZ Group щодо уникнення санкцій США. І якщо раніше ці ліцензії продовжувалися приблизно на рік, то зараз цей термін скорочений практично в чотири рази.

«Ці нові ліцензії продовжуються на менший період – на 90 днів»,- зауважили у фінансовому відомстві США.

Таким чином, компанії наближеного до Кремля олігарха наразі отримали дозвіл працювати лише до 27 квітня 2022 року. При цьому зазначається, що це стосується санкцій проти Росії, пов’язаних з Україною.

Читайте також: У Росії обвалюються фондові індекси, зростає долар

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2018 року уряд США запровадив санкції проти компаній російського мільярдера Олега Дерипаски, а також інших великих підприємств РФ. Однак після того, як потужні лобістські організації, а також європейські політики попрацювали з адміністрацією Дональда Трампа, низка компаній Дерипаски була виведена з-під санкцій на підставі генеральних ліцензій Мінфіну США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-