У ПАРЄ оскаржили повноваження російської делегації

У ПАРЄ оскаржили повноваження російської делегації

Укрінформ
Повноваження російської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) успішно оскаржено.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці член української делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко.

«За 30 необхідних голосів ми набрали 49!» - написав він.

Тепер в Асамблеї буде підготовлено ​​доповідь про повноваження російської делегації та остаточне рішення буде ухвалено у середу, 26 січня.

За словами Гончаренка, українська делегація також оскаржила повноваження російської делегації ще й з процедурних підстав, оскільки російський парламент обрано голосами, зокрема окупованого Криму та жителів сходу України.

Читайте також: У Страсбурзі починає роботу зимова сесія ПАРЄ

За це проголосувало 47 делегатів ПАРЄ за необхідних 10.

Також стала відомо, що українська делегація запустила процедуру оскарження повноважень делегації Російської Федерації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Про це член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила у Фейсбуці.

«Запустили процедуру оскарження повноважень російської делегації у ПАРЄ. Вже у середу очікуємо на голосування», - заявила Кравчук.

Вона зауважила, що «це оскарження є одним з головних завдань на січневій сесії, адже дозволяти агресорові почуватися комфортно на міжнародних майданчиках ми точно не будемо».

Читайте також: У ПАРЄ готуються оскаржити повноваження нової делегації Росії

Кравчук зазначила, що виступила з оскарженням з підстав процедури, адже російський парламент сформовано за результатами виборів, що включають голоси з незаконно окупованої території Криму.

Вона також нагадала іноземним колегам про позицію Венеційської комісії щодо включення невизнаної міжнародно території до загальнонаціонального виборчого округу для проведення парламентських виборів, у якій прямо зазначено: організація виборів на анексованій території не виправдовує і не може виправдати анексію.

«Інше оскарження розпочав голова литовської делегації Еммануеліс Зінгеріс - на substantional grounds», - додала Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня у Страсбурзі розпочинає роботу зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 28 січня.

Читайте також: Україну на січневій сесії ПАРЄ у Страсбурзі представлятимуть лише п’ятеро делегатів

В порядку денному дебатів зимової сесії зазначено такі питання: про відродження ненависті до ЛГБТІ-спільнот у Європі та ймовірні порушення їх прав на Південному Кавказі; про футбольне управління – бізнес та цінності – за участю президента ФІФА Джованні Інфантіно; про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та роль ЗМІ у кризові часи, повідомляється на сайті Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-