Британія може збільшити постачання зброї до України - глава Міноборони Воллес

Британія може збільшити постачання зброї до України - глава Міноборони Воллес

Укрінформ
Великобританія не виключає, що збільшить кількість зброї, яку передасть незабаром Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю The Daily Mail розповів міністр оборони Великобританії Бен Воллес.

“Я продовжу ретельно стежити за необхідністю розширення обсягу постачання оборонної зброї до України. Я не виключаю нічого, що могло б допомогти самообороні України”, - сказав Воллес.

Читайте також: Британія допоможе Україні з підготовкою командування Об’єднаних сил

За його словами, Британія вже надіслала до України 2000 протитанкових гранатометів.

“Об’єднане королівство рішуче налаштоване стояти пліч-о-пліч з Україною, підтримувати її суверенітет та спільні інтереси. Ми вже вісім років допомагаємо їм розбудовувати оборонні можливості й вирішили збільшити цю допомогу на тлі російської агресії”, - зазначив міністр.

Читайте також: Британські літаки з озброєнням для України були змушені облітати Німеччину

Як повідомлялось, 17 січня Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Велика Британія поставить Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь.

“Ми ухвалили рішення про постачання Україні легких протитанкових систем оборонної зброї”, ‒ сказав Воллес, додавши, що “вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії. Їх слід використовувати для самооборони”.

Читайте також: Україна отримає американські гелікоптери, що призначалися для Афганістану – ЗМІ

Рішення надіслати зброю, за словами міністра оборони Сполученого Королівства, було відповіддю на “дедалі більш загрозливу поведінку з боку Росії”. А ”невелика кількість” британських військових допоможе навчити українські війська використовувати цю зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-