Британія допоможе Україні з підготовкою командування Об’єднаних сил

Британія допоможе Україні з підготовкою командування Об’єднаних сил

Фото
Укрінформ
Командування Об'єднаних сил Збройних сил України та Великої Британії узгодили питання спільного реагування на наявні військові загрози.

Як передає Укрінформ, про це командування Об'єднаних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч із начальником штабу Об’єднаних сил ЗС Великої Британії бригадним генералом Джо Баттерфіллом.

Наєв поінформував британського колегу про безпекову ситуацію в Україні та навколо її державних кордонів.

Сторони узгодили питання обміну інформацією про ситуацію на загрозливих напрямках України, а також спільного реагування на наявні військові загрози.

Читайте також: Британія засудила хакерську атаку на українські сайти

"Задля набуття повних оперативних спроможностей нам потрібна ваша консультативно-дорадча та експертна допомога з питань порядку роботи Об’єднаного оперативного центру в ході ведення операції, а також з планування вогневого ураження противника в операції й особливості його проведення як у ЗС Великої Британії, так і в країнах-членах НАТО", – наголосив Наєв.

За його словами, командування Об’єднаних сил ЗСУ високо цінує стратегічні відносини з Великою Британією та всебічну допомогу у протидії російській агресії.

Зі свого боку Баттерфілл заявив про готовність британської сторони до розширення практичної допомоги в підготовці оперативного складу командування Об’єднаних сил ЗСУ.

"Ми налаштовані й надалі розвивати наше співробітництво в цьому контексті, а також обмінюватися набутим досвідом у ході ведення бойових дій", – наголосив він.

Як сказав Наєв, сьогодні перед Україною та Великою Британією стоять непрості завдання та виклики.

Читайте також: Британія має намір розробляти гіперзвукові ракети

"Але відносини України та Великої Британії вже багато разів доводили, що коли ми разом – ми здатні спільно досягати дивовижних результатів" – підкреслив командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, очільниця Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що Росія веде кампанію з дезінформації, спрямовану на дестабілізацію ситуації та виправдання подальшого вторгнення до України. Також глава британського МЗС наголосила, що Росія повинна припинити свою агресію, почати деескалацію та вступити до змістовних перемовин.

Фото: Командування Об'єднаних сил, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-