Міністр закордонних справ Іспанії назвав вимоги Росії неприйнятними

Міністр закордонних справ Іспанії назвав вимоги Росії неприйнятними

Укрінформ
Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес, який перебуває у США з робочим візитом, назвав вимоги Росії щодо обмеження активності НАТО у Східній Європі та заборони вступу України в Альянс неприйнятними.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час пресконференції в середу, а також під час виступу в Центрі стратегічних та міжнародних досліджень США.

«Іспанія висловилася дуже ясно. Ми працюватимемо в рамках ЄС у разі, якщо це буде необхідно, - сказав Альбарес, відповідаючи на запитання про підтримку Іспанією України. - Сценарій досить напружений, щоб давати прогнози. Нинішній сценарій – це діалог. Але якщо нам доведеться дійти до обговорення (інших варіантів), то ми працюватимемо над тим, щоб дати спільну відповідь».

Читайте також: Росія готова видозмінити вимогу про нерозширення НАТО

За його словами, світ не може «повернутися до минулого, до поділу на сфери впливу, обмеження суверенітету країн». Вимоги Росії «неприйнятні», додав він.

Кожна країна, зазначив Альбарес, повинна мати право ухвалювати рішення про власну безпеку. Кожна організація повинна мати можливість вирішувати, хто може бути її членом – це стосується і НАТО, і ЄС, і всіх інших.

Читайте також: Блінкен не бачить змін у поведінці Росії, однак вірить у дипломатію

Як повідомляв Укрінформ, Росія висунула вимогу Північноатлантичному альянсу щодо позбавлення України й Грузії перспектив членства в НАТО, офіційно оголошених у 2008 році під час Бухарестського саміту.

Натомість після проведення останніх переговорів з росіянами генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не відмовлятиметься від своєї політики відкритих дверей для інших держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-