Блінкен: Якщо дозволимо безкарність РФ проти України, то відкриємо скриньку Пандори

Блінкен: Якщо дозволимо безкарність РФ проти України, то відкриємо скриньку Пандори

Укрінформ
Якщо не звертати уваги на безкарність дій російської влади в її агресії проти України, то це розв'яже руки іншим автократіям у всьому світі.

Як передає Укрінформ, про це у подкасті Pod Save America заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Ми маємо одну країну - Росію, яка своїми діями показує, що може просто змінювати межі своїх сусідів силою; показує, що може вирішувати за своїх сусідів, якими мають бути їхні рішення; з ким вони можуть вступати в союзи, замість громадян цієї країни через їхній обраний уряд. Маємо країну, яка каже, що це нормально мати сфери впливу, в яких вона може підпорядковувати своїй волі інші країни. Якщо ми залишимо це безкарним, то відкриємо скриньку Пандори - і це стосується не лише України», - відповів він на запитання, чому Україна настільки важлива для США.

За словами Блінкена, тоді й інші автократичні країни у світі, такі як Росія скажуть: «Ми теж так робитимемо».

«І це буде рецептом конфлікту, рецептом хаосу, рецептом людських страждань та рецептом підриву демократії», - додав він.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну матиме «ефект доміно» для всієї Європи – експерт

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня прибув з візитом до Києва, де зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб «підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України».

Також держсекретар США проведе зустрічі з працівниками та родинами посольства США, щоб повідомити про зусилля Департаменту щодо планування непередбачених ситуацій, якщо Росія вирішить піти на подальшу ескалацію.

20 січня Блінкен вирушить до Берліна, щоб обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України. Там він зустрінеться з міністром закордонних справ Анналеною Бербок.

21 січня у Женеві Блінкен зустрінеться з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-