У Білорусь прибувають війська РФ для участі у «раптовій перевірці»

У Білорусь прибувають війська РФ для участі у «раптовій перевірці»

Фото, відео
Укрінформ
До Білорусі прибули перші підрозділи ЗС Росії, які мають взяти участь у раптовій перевірці сил реагування Союзної держави РФ та РБ та подальших спільних навчаннях «Союзна рішучість».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє білоруське Міноборони.

"Відповідно до затвердженого задуму перевірки сил реагування Союзної держави, на територію Республіки Білорусь почали прибувати підрозділи зі складу Збройних сил РФ", - повідомила пресслужба міністерства.

Війська прибуватимуть з Росії протягом усього першого етапу навчань, «з огляду на той факт, що перевірка є раптовою», пояснили у відомстві.

Після вивантаження підрозділам належить вирушити у район виконання навчальних завдань.

Як повідомляв Укрінформ, Олександр Лукашенко заявив, що на спільних білорусько-російських навчаннях, які планується провести у Білорусі у лютому, буде відпрацьовано протистояння на західному (Польща, Балтія) та південному (Україна) напрямках.

Пізніше було зроблено уточнення, що перед запланованими навчаннями буде проведено раптову перевірку сил реагування Союзної держави Росії та Білорусі, а самі навчання стануть другим етапом цієї масштабної комплексної «раптової перевірки».

Раніше, у вересні, РФ та Білорусь проводили стратегічні навчання "Захід". За даними Міністерства оборони РФ, у них взяли участь близько 200 тис. військових, до 760 одиниць техніки та 15 кораблів.

Як повідомляв Укрінформ, на Заході експерти розглядають декілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп уже розгорнуто біля України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-