Лукашенко заявляє, що на спільних з РФ навчаннях відпрацюють прикриття південних кордонів

Лукашенко заявляє, що на спільних з РФ навчаннях відпрацюють прикриття південних кордонів

Укрінформ
Олександр Лукашенко заявив, що на спільних білорусько-російських навчаннях, які планується провести у лютому на території Білорусі, буде відпрацьовано протистояння на західному (Польща, Балтія) та південному (Україна) напрямку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє держінформагентство БелТА.

«Це мають бути нормальні навчання з відпрацювання певного задуму у протистоянні з цими силами: Заходу (Прибалтика і Польща) та півдня (Україна)», - сказав Лукашенко.

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін повідомив, що всі питання з російською стороною обговорено, проте точну дату навчань усе ще визначено. «Ми навчання планували розпочати у лютому. Точну дату визначайте, повідомляйте, щоб нам не дорікали, що ми тут із бухти-барахти якісь війська стягнули, мало не воювати збираємось», - сказав голові оборонного відомства Лукашенко.

Він також відреагував на повідомлення про зміцнення українсько-білоруського кордону з українського боку, заявивши, що Україна продовжує нарощувати сили, зосереджуючи підрозділи національної гвардії з націоналістів-радикалів. «Це ще дошкульніше, ніж натовські військовослужбовці… Тобто динаміка така, що йде нарощування військового контингенту на південних кордонах нашої країни», - сказав Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко заявив про необхідність «повернути Україну в лоно справжньої віри»

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявляв про заплановані разом із РФ спільні навчання «щодо прикриття південних кордонів». 29 грудня на зустрічі з Олександром Лукашенком президент РФ Володимир Путін заявив, що навчання будуть проведені на початку року – в лютому-березні.

Раніше, у вересні, РФ і Білорусь проводили стратегічні навчання «Захід». За даними міністерства оборони РФ, у них взяли участь близько 200 тисяч військових, до 760 одиниць техніки та 15 кораблів.

Фото: www.belta.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-