Білорусь та РФ перед навчаннями у лютому проведуть раптову перевірку сил реагування

Білорусь та РФ перед навчаннями у лютому проведуть раптову перевірку сил реагування

Укрінформ
Перед запланованими у лютому російсько-білоруськими навчаннями на території Білорусі буде проведено раптову перевірку сил реагування Союзної держави Росії та Білорусі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на держінформагентство БелТА.

"Ми спільно з російськими колегами проведемо раптову перевірку сил та засобів реагування Союзної держави. На завершальному етапі цього заходу пройде навчання. Вже відома назва - "Союзна рішучість-2022", - заявив заступник начальника генштабу ЗС Білорусі, начальник головного оперативного управління Павло Муравейко.

Читайте також: Пєсков заявив, що Росія більше не може терпіти розширення НАТО на схід - CNN

За його словами, "нарощування військового контингенту біля білоруських кордонів викликає побоювання і вимагає об'єктивної реакції у відповідь", яку він визначив як "абсолютно адекватну і прозору".

У свою чергу начальник генштабу ЗС Білорусі Віктор Гулевич розкрив подробиці цієї раптової перевірки. Будуть перевірені органи управління, з'єднання, військові частини збройних сил Білорусі та Росії.

"У період проведення комплексної перевірки буде проведено перегрупування на території Білорусі досить великого контингенту, з яким відпрацюють низку завдань: щодо захисту Союзної держави на південному операційному напрямку як у повітряному просторі, так і на суші. Також будуть виконані завдання щодо боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, незаконними збройними формуваннями. Заплановано перевірку військово-логістичної системи щодо забезпечення перегрупування на великі відстані", – сказав Гулевич.

Читайте також: Росія перекидає у бік України «Іскандери» – CIT

Таким чином, за його словами, комплексна перевірка збройних сил пройде у два етапи. У ході першого – відбудеться перегрупування, займання вихідних положень на операційних напрямках. На другому етапі пройдуть заявлені раніше навчання, на яких війська відпрацюють виконання навчально-бойових завдань.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Олександр Лукашенко заявив, що на спільних білорусько-російських навчаннях, які планується провести у лютому, буде відпрацьовано протистояння на західному (Польща, Балтія) та південному (Україна) напрямку.

Раніше, у вересні, РФ та Білорусь проводили стратегічні навчання "Захід". За даними Міністерства оборони РФ, у них взяли участь близько 200 тис. військових, до 760 одиниць техніки та 15 кораблів.

Читайте також: Відповідь на агресію РФ проти України буде швидка й потужна - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, на Заході експерти розглядають декілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп уже розгорнуто біля України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися і з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-