Канцлер Австрії підтвердив, що COVID-вакцинація буде обов’язковою

Канцлер Австрії підтвердив, що COVID-вакцинація буде обов’язковою

Укрінформ
В Австрії, як і планувалося, з лютого буде запроваджено обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу для жителів країни віком від 18 років.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив на пресконференції федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

"Як і передбачалося, ми запроваджуємо обов’язкову вакцинацію. Вона набуде чинності на початку лютого", - сказав австрійський лідер. За його словами, уряд розуміє, що це дуже чутлива тема, тому відбулися інтенсивні консультації з експертами та парламентаріями.

Було вирішено, що спочатку діятиме перехідний період – до 15 березня. В цей час невакцинованих не штрафуватимуть, але кожне домогосподарство буде письмово поінформовано про обов’язковість щеплення.

Читайте також: В Австрії за два тижні кількість COVID-випадків зросла уп’ятеро

Від 16 березня почнуться вибіркові перевірки, зокрема на вулицях. Тим, хто не зможе підтвердити щеплення проти COVID-19, загрожує штраф у розмірі від 600 до 3600 євро.

У разі епідеміологічної потреби може бути введений третій етап. Тоді постановою уряду за схвалення парламенту буде визначено конкретний день, до якого всі австрійці муситимуть зробити щеплення. Спеціальним листом громадянам нагадають про те, що до цього дня потрібно пред’явити COVID-сертифікат. Якщо це не станеться, невакцинованим особам буде автоматично виписано штрафи.

Читайте також: Австрійська поліція провела рейд проти підробників COVID-документів

Передбачається, що Національна рада Австрії проголосує законопроєкт про обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу у четвер, 20 січня. Проблем з ухваленням у владній коаліції не очікують, до того ж розраховуючи на підтримку багатьох опозиційних депутатів.

Як повідомлялося, проти коронавірусу вакциновано майже 6,4 млн жителів Австрії - понад 71% усього населення або 75% тих, хто підлягає щепленню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-