Австрійська поліція провела рейд проти підробників COVID-документів

Австрійська поліція провела рейд проти підробників COVID-документів

Укрінформ
У семи федеральних землях Австрії у середу було проведено поліцейський рейд проти осіб, які займаються торгівлею сертифікатами вакцинації від коронавірусу.

Про це, як передає власний кореспондент Укрінформу, повідомив федеральний міністр внутрішніх справ Австрії Ґергард Карнер.

"Близько 100 поліцейських провели 24 обшуки будинків у семи федеральних землях та вилучили підроблені сертифікати вакцинації, комп’ютери та мобільні телефони", - заявив міністр.

За його словами, загалом розслідування ведеться щодо 22 осіб, підозрюваних у підробці протоколів та документів про щеплення від COVID-19.

"Підозрювані – це неоднорідна група, яка не має спільних ознак, крім відкидання встановлених для широкої громадськості захисних норм", - зазначив очільник МВС.

Він додав, що усі покупці підроблених сертифікатів також будуть притягнуті до відповідальності, адже мова йде про кримінальний злочин. "Федеральне управління кримінальної поліції продовжить послідовні дії проти всіх осіб, які використовують підроблені сертифікати про вакцинацію, але передусім проти підсобників і торговців, які стоять на задньому плані", - заявив Карнер.

Згідно з австрійським МВС, торік зафіксовано зростання випадків шахрайства та підробки COVID-документів. Так, з квітня 2021 року в Австрії виявлено близько 1100 випадків підробки таких документів.

Наприкінці грудня 2021 року в одному з найбільших в Австрії пунктів вакцинації від коронавірусу, який розташований у віденському конгрес-центрі Austria Center Vienna було виявлено аферу з підробки документів про щеплення. Кілька працівників підробляли за гроші сертифікати вакцинації від COVID-19, із внесенням відповідних даних у систему охорони здоров’я, для людей, які не робили щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-