У Нідерландах послаблюють карантинні обмеження

У Нідерландах послаблюють карантинні обмеження

Укрінформ
У Нідерландах послаблюють карантинні обмеження, запроваджені для запобігання поширенню коронавірусу.

Про це прем’єр-міністр Марк Рютте повідомив на пресконференції у Гаазі, передає кореспондент Укрінформу.

За словами глави уряду, вже від завтра запрацюють магазини, які торгують товарами не першої необхідності, перукарні та салони краси, проте вони мають зачинятися о 17:00. Супермаркети зможуть працювати до 20:00. Також відкриються школи та вищі навчальні заклади.

Читайте також: У Нідерландах мітингували проти карантинних обмежень

Водночас заклади громадського харчування, культурний сектор не працюватимуть.

“Я дуже добре розумію, що це виглядає несправедливо після довгих місяців закриття та усіх цих зусиль. Однак досі залишається великий ризик, і тому все не може відкритися одночасно”, - наголосив Рютте, заявивши, що послаблювати обмежувальні заходи потрібно поступово.

Прем'єр-міністр повідомив, що 25 січня буде оголошено, чи відбудеться чергове послаблення.

“Ми беремо на себе велику відповідальність, і це великий крок. Вже через десять днів, ми сподіваємося, що зможемо повідомити про чергове послаблення”, - зазначив він.

Зараз у країні фіксується близько 200 000 позитивних тестів на тиждень. Водночас, за словами Рютте, через нове послаблення кількість хворих може знову стрімко зрости. Він закликав громадян дотримуватися дистанції у 1,5 метра та носити захисні маски у громадських місцях.

Читайте також: У Нідерландах роботодавці закликають владу скасувати локдаун

У той час, коли проходила пресконференція, на вулиці тривала акція за участю десятків обурених чинними обмеженнями людей.

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландському Валкенбурзі на знак протесту проти карантинних обмежень відкрилися кафе, ресторани та магазини. Акція тривала до 16:00 за місцевим часом.

Місцева влада була повідомлена про неї заздалегідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-