У США через пандемію в деяких відділах супермаркетів – порожні полиці

У США через пандемію в деяких відділах супермаркетів – порожні полиці

Укрінформ
У США зростання витрат на вантажоперевезення та брак робочої сили через поширення штаму Омікрон спричинили дефіцит харчових продуктів, про що свідчать порожні полиці в супермаркетах на всій території Штатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зараз на Західному узбережжі виробники продуктів, які швидко псуються, платять за термінову доставку таких продуктів, як салат-латук і ягоди, майже утричі більше, ніж до пандемії. Компанія Owyhee Produce, яка вирощує цибулю, кавуни та спаржу, заявила що утримується від відправки цибулі роздрібним постачальникам, доки вартість вантажоперевезень не знизиться.

Транспортні збої, спричинені нестачею водіїв та погодними умовами, тільки в останні три тижні призвели до подвоєння вартості перевезень для виробників фруктів та овочів. До пандемії доставка вантажівкою продуктів зі Східного узбережжя на Західне коштувала приблизно 7 тис. доларів, нині – 18–20 тис.

Читайте також: Пандемія COVID-19 суттєво сповільнила зростання світової економіки

Виробник заморожених овочів Birds Eye повідомив минулого тижня, що поставки можуть бути обмежені принаймні протягом наступного місяця через брак працівників, що перебувають на карантині.

Покупці в соцмережах скаржаться на нестачу макаронних виробів та м'яса в деяких крамницях Walmart; у магазині Meijer в Індіанаполісі не було курятини; у Publix у місті Палм-Біч штату Флорида закінчилися серветки та засоби домашньої гігієни; мережа Costco запровадила обмеження на придбавання «в одні руки» туалетного паперу в деяких магазинах штату Вашингтон.

Читайте також: Пандемія коронавірусу може закінчитися у 2022 році - ВООЗ

За словами віцепрезидента з комунікацій та досліджень Асоціації споживчих брендів Кеті Деніс, ситуація не зміниться ще принаймні кілька тижнів, причиною дефіциту, як вважає вона, є нестача робочої сили.

У галузі виробництва споживчих товарів, пояснила вона, бракує близько 120 тис. працівників.

За її даними, рівень дефіциту харчових продуктів на складах сягає 15%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-