Франція відкриє кордон з Британією попри рекордний рівень захворюваності

Франція відкриє кордон з Британією попри рекордний рівень захворюваності

Укрінформ
Французький уряд оголосив, що за декілька днів відкриє кордони для громадян Великої Британії та скасує обмеження, яке діє з грудня через поширення Омікрону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Як зазначається, речник французького уряду Габріель Атталь заявив після засідання уряду в середу, що Париж планує скасувати обмеження на подорожі вже з наступного тижня.

«Зняття обмежень на в’їзд з Великої Британії буде анонсовано вже за кілька днів. Ми працюємо над цим, і я сподіваюсь, що ми оголосимо про зняття обмежень вже до кінця цього тижня», - заявив Атталь журналістам.

ЗМІ відзначає, що 18 грудня Франція закрила кордони майже для всіх громадян Великої Британії у зв’язку з поширенням Омікрону. Зокрема було встановлено обмеження на «не обов’язкові поїздки» і для в’їзду до країни вимагалася вагома причина. Для тих небагатьох громадян, які могли назвати таку причину, передбачалося декілька тестувань на коронавірус, а також семиденний карантин на території Франції. Ці обмеження частково полегшили на свята для громадян ЄС, які проїжджали Францію на шляху до рідної країни.

Зазначається, що у Франції все ще спостерігається рекордно високий рівень заражень та захворюваності. Зокрема у вівторок зафіксували близько 370 000 нових випадків COVID-19, з яких 87% були викликані Омікроном.

Як повідомляв Укрінформ, французький парламент схвалив нові пропозиції уряду щодо карантинних обмежень у зв’язку з поширенням COVID-19.

У світі, станом на ранок 12 січня, загальна кількість випадків COVID-19 становить 314 176 717. При цьому 261 737 647 осіб одужали, 5 521 515 пацієнтів померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-