Японія планує оголосити надзвичайний стан у трьох префектурах через спалах COVID-19

Японія планує оголосити надзвичайний стан у трьох префектурах через спалах COVID-19

Укрінформ
Уряд Японії планує оголосити надзвичайний стан у трьох префектурах через зростання захворюваності коронавірусом у цих регіонах.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда, передає Укрінформ із посиланням на The Japan Times.

За словами прем'єр-міністра, надзвичайний стан може бути введений в префектурах Окінава, Ямагуті та Хіросіма відповідно до прохання їх губернаторів. Кісіда заявив, що уряд прийме остаточне рішення в п'ятницю після консультації з експертами. Надзвичайний стан діятиме з неділі по 31 січня.

"Ми прийшли до висновку, що ми повинні проконсультуватися (з консультативною групою експертів) про застосування більш суворих заходів для запобігання поширенню вірусу в областях", - сказав Кісіда.

Квазінадзвичайний стан дозволяє місцевим губернаторам вводити більш суворі антивірусні заходи та вимагати від закладів громадського харчування скоротити їх години роботи.

Також наголошується, що в одному з цих регіонів зафіксовано поширення штаму "Омікрон" на військових базах США. Кісіда зазначив, що доручив міністру закордонних справ Йосімасу Хаяші закликати США вжити суворіших заходів проти коронавірусу на військових об'єктах США в Японії.

Нагадаємо: у префектурі Окінава знаходиться основна частина військових об'єктів США в Японії. Там заявили про рекордні 981 нове зараження. Спалах коронавірусу був підтверджений в таборі морської піхоти США.

Як раніше повідомляло агентство, команда дослідників із Токійського інституту медичних наук розробляє вакцину, яка має захищати від коронавірусу все життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-