Японія розробляє «довічну вакцину» проти COVID-19

Японія розробляє «довічну вакцину» проти COVID-19

Укрінформ
Команда дослідників із Токійського інституту медичних наук розробляє вакцину, яка має захищати від коронавірусу все життя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Japan Times.

У той час, коли здається, що для більшості вакцин від COVID-19 потрібна періодична ревакцинація через зниження рівня антитіл у реципієнтів, створення вакцини з довічною ефективністю може привести до величезної фінансової економії в усьому світі та дати світові перевагу у боротьбі з коронавірусом.

Для створення такого препарату вчені використали розроблену британським лікарем Едвардом Дженнером в 1796 вакцину, в основі якої лежить безпечний для людини вірус коров'ячої віспи.

Як зазначає видання, вакцина Дженнера залишається єдиною вакциною, яка успішно знищила інфекційне захворювання, причому останнім відомим випадком був пацієнт у Сомалі у 1977 році після скоординованої глобальної кампанії вакцинації ВООЗ.

Почесний дослідник Токійського інституту медичних наук Мічінорі Кохара сказав, що новий препарат від коронавірусу зможе виробляти потужні нейтралізуюючі антитіла протягом тижня після щеплення і викликати найсильніший з усіх існуючих вакцин клітинний імунітет.

Однокомпонентну вакцину успішно протестували на мишах – імунітет у них тримався щонайменше 20 місяців. Крім того, вакцину випробували на макаках, у них вакцина сформувала захист від пневмонії.

Клінічні дослідження препарату заплановано на 2023 рік. Їх проведе фармацевтична компанія Nobelpharma. У випробуваннях візьмуть участь від 150 до 200 добровольців, які були щеплені проти COVID-19 та перехворіли.

У разі успіху вакцину дозволять використовувати, однак, за прогнозами розробників, це відбудеться не раніше 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-