Південна Корея схвалила ковід-пігулки Pfizer для лікування вдома

Південна Корея схвалила ковід-пігулки Pfizer для лікування вдома

Укрінформ
Південна Корея схвалила екстрене використання таблеток Paxlovid проти коронавірусу компанії Pfizer, якими можна лікуватися вдома.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на Міністерство безпеки харчових продуктів та медикаментів Південної Кореї.

Зазначається, що ліки дозволили для використання для дорослих та дітей віком від 12 років та вагою більше 40 кілограмів для лікування легких та середніх симптомів коронавірусу, які ризикують перейти у тяжку форму перебігу хвороби через супутні захворювання у людини.

Як зазначив очільник південнокорейського профільного міністерства, таблетки Paxlovid, як очікується, «допоможуть попередити серйозне погіршення перебігу захворювання в пацієнтів, які перебувають у стаціонарах чи лікуються вдома».

Водночас, на розгляді міністерства перебуває ще один пероральний препарат для лікування коронавірусу – молнупіравір виробництва американської фармацевтичної компанії Merck, запит на дозвіл екстреного використання якого подали в Південній Кореї минулого місяця.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно таблетки Paxlovid проти коронавірусу компанії Pfizer дозволили у Сполучених Штатах Америки для застосування дорослими і дітьми віком від 12 років з позитивним тестом на COVID-19 і ранніми симптомами.

Як зазначається, на сьогодні препарат є найшвидшим способом лікування COVID-19 на ранній стадії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-