Шість із десяти британців шкодують про Brexit

Шість із десяти британців шкодують про Brexit

Опитування
Укрінформ
Понад шість із кожних десяти британців оцінюють Brexit негативно чи гірше, ніж очікувалося. 

Як передає Укрінформ, це випливає з оприлюднених у неділю, 26 грудня, результатів опитування, проведеного соціологічним інститутом Opinium на замовлення тижневика Observer, повідомляє DW.

"Понад чверть (26%) вважають, що Brexit пройшов гірше, ніж очікувалося, і ще 35% лише утвердилися у своїх початкових припущеннях про те, що вихід Великої Британії зі складу ЄС призведе до негативних результатів", - зазначається у повідомленні.

Лише 14% респондентів сказали, що Brexit пройшов краще, ніж очікувалося. Observer також зазначає, що 42% британців, які на референдумі голосували за вихід їхньої країни з ЄС, наразі розчаровані результатами.

Велика Британія близько року тому остаточно залишила ЄС та Митний союз. Формально Brexit відбувся 31 січня 2020 року, проте до кінця 2020 року ще діяв перехідний період переважно з колишніми правилами. Лише до Різдва Лондон та Брюссель змогли підписати торговельну угоду.

Останніми місяцями деякі негативні наслідки Brexit стали очевидними: полиці супермаркетів стали менш заповненими, а на заправних станціях часом не було палива через брак водіїв вантажівок. До Brexit ці водії часто приїжджали на заробітки зі Східної Європи, але із припиненням дії у Британії положення про вільний вибір місця роботи на території Євросоюзу це стало неможливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-