У Грузії прихильники Саакашвілі оголосили безстрокове голодування

У Грузії прихильники Саакашвілі оголосили безстрокове голодування

Фото
Укрінформ
Найбільша в Грузії опозиційна партія «Єдиний національний рух» оголосила акцію масового протестного голодування з вимогою звільнення з в'язниці експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомив голова найбільшої опозиційної партії Грузії «Єдиний національний рух» Ніка Мелія, передає Укрінформ із посиланням на Новини-Грузія.

«Станом на цю хвилину, зараз складають список (учасників акції – ред.)… Я вже можу підтвердити, що в ньому понад 300 осіб. Я впевнений, що ще багато сотень приєднаються до цього протесту», - заявив Мелія в ефірі телекомпанії «Мтаварі».

В ЄНР заявили, що таким чином вони розпочинають новий етап боротьби за звільнення Саакашвілі.

Тисячі прихильників Саакашвілі зібралися на проспекті Руставелі у Тбілісі 21 грудня, щоб вимагати його звільнення та відзначити день народження ув'язненого третього президента.

Акцію масового голодування «Національний рух» вирішив проводити біля свого головного офісу на Кахетинському шосе, на виїзді з міста. На прилеглій території вже встановили два намети, де розмістять протестувальників.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня 2021 року Міхеіла Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушено декілька кримінальних справ.

Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада його перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі.

11 листопада Спеціальна пенітенціарна служба при Міністерстві юстиції Грузії поширила відеокадри переведення Саакашвілі до тюремної лікарні, де видно, як його туди заносять, тримаючи за руки та ноги.

Після публікації кадрів посла Грузії у Києві Георгія Закарашвілі вдруге викликали до МЗС України. Київ заявив про неприпустимість застосування фізичної сили та необхідність гідного поводження з Саакашвілі, який є українським громадянином.

18 листопада, на 49-й день голодування, Саакашвілі знепритомнів, після чого його перевели до реанімації.

Пізніше колишнього президента Грузії перевезли до військового шпиталю міста Горі, оскільки його самопочуття погіршилося. Там Саакашвілі припинив голодування.

22 грудня у Тбіліському міському суді пройде судовий процес стосовно Саакашвілі, що стосується незаконного перетину ним державного кордону.

Фото: Вано Шламов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-