Столтенберг анонсував зустріч НАТО-Росія і консультації з Україною

Столтенберг анонсував зустріч НАТО-Росія і консультації з Україною

Укрінформ
Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг знову заявив про те, що нова агресія проти України, якщо на неї наважиться Російська Федерація, матиме дуже високу ціну для самої Росії.

Як повідомляє Укрінформ, про це керівник Альянсу заявив сьогодні під час прес-конференції за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Румунії Ніколає Чуке, з яким, серед іншого, обговорив розвиток ситуації на східних кордонах України.

Така інформація оприлюднена на сайті НАТО.

«Незважаючи на міжнародні заклики до прозорості та деескалації, (російське – ред.) військове нарощування продовжується. Ми зробили дуже зрозумілим, що будь-яка подальша агресія проти України потягне за собою дуже високу ціну. Ми також продовжуємо підтримувати нашого близького партнера Україну, політично та практично. Ми стоїмо за суверенітет та територіальну цілісність України, а також за право України обирати свій власний шлях», - заявив Єнс Столтенберг.

Він зауважив, що НАТО залишається готовим до змістовного діалогу з Російською Федерацією, і має намір скликати Раду НАТО-Росія «якомога швидше» у наступному році.

«Я маю намір скликати нову зустріч Ради НАТО-Росія якомога швидше у Новому році. Будь-який діалог з Росією має мати за основу ключові принципи європейської безпеки та розглядати занепокоєння НАТО стосовно дій Росії. Він має відбуватися за умови консультацій з європейськими партнерами НАТО, включаючи Україну», - наголосив Генеральний Секретар НАТО.

Столтенбер подякував Румунії за важливий внесок, який вона робить у безпеку в Чорноморському регіоні, а також за підтримку партнерів НАТО, включаючи Молдову й Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-