ЄС замовив 180 мільйонів доз адаптованої проти Омікрону вакцини Pfizer

ЄС замовив 180 мільйонів доз адаптованої проти Омікрону вакцини Pfizer

Укрінформ
За 100 днів для Євросоюзу планують виготовити 180 млн доз вакцини від коронавірусу Comirnaty виробників BioNTech та Pfizer, яка адаптована до нового штаму Омікрон.

Про це написала у Twitter голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає Укрінформ.

"Наші контракти передбачають, що компанії за потреби розроблять адаптовані вакцини протягом 100 днів", – повідомила вона.

Як пише DW, після саміту в Брюсселі фон дер Ляєн заявила, що до кінця 2023 року до країн ЄС планується постачання 1,8 млрд доз вакцини.

Глава Єврокомісії нагадала, що "омікрон справді є для нас загрозою". За її словами, мутація коронавірусу швидко поширюється країнами і існує небезпека її стійкості до вже наявних вакцин.

Як наголосила фон дер Ляєн, системи охорони здоров'я багатьох країн Європи зараз перевантажені, що пов'язано з великою кількістю нещеплених громадян.

Нагадаємо: нова мутація коронавірусу - омікрон - вперше була зафіксована в Ботсвані та ПАР у другій половині листопада 2021 року та стрімко поширюється по всьому світу. Омікрон виявлено вже більш ніж у 70 країнах. Передбачається, що вже найближчим часом він може переважати, витіснивши інші варіанти.

За даними вчених з ПАР, через надзвичайно високу кількість мутацій Омікрон може бути ще заразнішим, ніж інший варіант, який останнім часом набув особливо широкого поширення у світі, - Дельта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-