Глави МЗС Євросоюзу 13 грудня обговорять заходи стримування Росії

Глави МЗС Євросоюзу 13 грудня обговорять заходи стримування Росії

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн ЄС у понеділок, 13 грудня, розглянуть можливі заходи реагування на будь-які ймовірні агресивні дії РФ проти України або її територіальної цілісності.

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дискусії щодо ймовірного застосування санкцій у разі вторгнення Росії в Україну проходять на рівні внутрішнього обговорення. Ми розглядаємо різні опції. Я не хочу спекулювати, якою може бути природа цих санкцій або якими вони можуть бути. Оцінка ситуації є справою країн-членів, і це відбудеться в понеділок (13 грудня – ред.) під час Ради міністрів ЄС із закордонних справ», - сказав речник ЄС.

Він підкреслив, що всі зусилля ЄС наразі зосереджені на запобіганні ескалації.

«Ми не хочемо, щоб Росія розпочинала дії проти України, тож наші зусилля зараз зосереджені на запобіганні будь-яким порушенням територіальної цілісності України. Якщо ж це станеться, ми будемо обговорювати більш детально, які заходи можуть бути вжиті», - наголосив Стано.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня в режимі телеконференції відбулися переговори президентів США й Росії, під час яких була обговорена ситуація щодо нарощування військ РФ поблизу кордону України. Перед цими переговорами американська сторона провела консультації з європейськими партнерами та з представниками України. Метою дипломатичних зусиль США є формулювання узгодженої позиції Заходу, щоб переконати Росію зупинити силове нарощування та відвести свої війська.

Міністр оборони України Олексій Резніков 3 грудня заявив, що сумарна чисельність російських військ як на території РФ, так і на тимчасово окупованих територіях України, що можуть бути використані для ескалації, оцінюється у 94,3 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-